Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Aktivnosti za odrasle


Volite čitati? Volite dijeliti misli o pročitanim knjigama? Želite slobodno vrijeme provesti sa zanimljivim ljudima istih interesa?

Na pravom ste mjestu jer ovo je Klub za vas.

Prijave: osobno na Odjelu beletristike, tel.: 300-406 ili na e-mail: beletristika@gkc-pula.hr

Čitateljski klub za odrasle LeBook namijenjen je svima onima koji su zainteresirani za druženje, razmjenu čitateljskih iskustava, promišljanje o pročitanom, kao i promišljanja o važnosti književnosti u našem društvu. Članovi kluba sastaju se jedanput mjesečno, raspravljaju o pročitanoj knjizi i predlažu knjige za čitanje.

Uvjet za priključivanje čitateljskom klubu je članstvo u Knjižnici.

 

Samo je malo čarolije na papiru potrebno da otkrijemo druge kulture, običaje, religije i mentalitet.

Ako volite putopise, memoare ljudi koji žive u raznim dijelovima svijeta i romane s radnjom smještenom u neobičnim, egzotičnim krajevima, ovaj je čitateljski klub stvoren za vas.

Prijave: osobno na Odjelu beletristike, beletristika@gkc-pula.hr ili 300-406.

Razmijenite mišljenje o knjigama s drugim čitateljima i na taj način razvijte argumentirane stavove! Otkrijte zanimljive kutke u Indiji ili na Aljasci! Vozite se širokim cestama novih ideja!

Ovaj tematski čitateljski klub namijenjen je ljubiteljima literature koja nas upoznaje s ostatkom svijeta - načinom života u kulturama koje su nam više ili manje strane. Članovi kluba sastajaju se jedanput mjesečno, a raspravljaju o knjigama koje su pročitali prema zajedničkom dogovoru.

 Uvijet za sudjelovanje je članstvo u Knjižnici.

Program čitateljskog kluba Preobražaj održava se posljednjeg utorka u mjesecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Voditeljice čitateljskog kluba su medicinska sestra Oriana Španić i magistra bibliotekarstva Iva Turina.

Tijekom druženja predviđeno je čitanje poezije, kratkih priča, basni, zagonetki, a nakon čitanja slijedi razgovor o pročitanom te povezivanje sadržaja priča s likovnim izražavanjem. Potiče se sudionike na čitanje u slobodno vrijeme, unapređuju se tehnike čitanja, vođenim čitanjem se osnažuje kritičko mišljenje, što podiže razinu samopouzdanja i samopoštovanja. Projekt se bazira na potrebama korisnika i usmjeren je na poboljšavanje njihove kvalitete života.

Glavni cilj ovog programa je ublažavanje pojačavanje kognitivnih sposobnosti kroz aktivnosti vezane uz čitanje.

Program provodi udruga Žuta minuta u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula i Općom bolnicom Pula, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.


Cilj izazova je potaknuti vas da proširite svoje horizonte i probijete svoj udobni čitateljski mjehurić, istražite, riskirate i uživajte u novim knjigama. Kao i prošle godine, pripremili smo teme koji će vas potaknut da istražite književnike, likove, mjesta radnje, žanrove, književne vrste – knjige koje možda inače ne biste odabrali.

Čitaj jače 2022. počinje 1. veljače i traje do 30. studenog te donosi tematske zadatke koji pozivaju čitatelje da prošire svoj svjetonazor kroz knjige.
Pravila su ista kao i u prošlogodišnjem izazovu: sami određujete tempo čitanja i birate knjige prema zadanim temama, a izazov ste završili kad riješite sve zadatke. Možete čitati po jednu knjigu po zadatku, ali i više zadataka „odraditi“ jednom knjigom. Također, imate pravo jednom iskoristiti DNF jocker (Did not finish / Nisam dovršio). Još jednom pripremili smo listiće za bilješke o pročitanim knjigama, koje prilažete pri odrađenom izazovu.

Ako se mučite s nekim od zadataka, svakako potražite pomoć knjižničara ili se pridružite zajednici #čitajjače izazova u Facebook grupi gdje možete podijeliti svoj napredak u izazovu, razgovarati o zadacima, razmjenjivati dojmove o pročitanim knjigama.

Detaljne upute i listiće za bilješke možete od 1. veljače preuzeti osobno na Odjelu beletristike Središnje knjižnice ili pošaljite upit na e-mail programi@gkc-pula.hr.

Odvažite se i uživajte u iskustvu! A sve koji uspješno izvrše sve zadatke, na kraju puta čeka i poklon-paket.

Nemojte samo čitati ... čitajte jače!