Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Posudba e-knjiga

Članovi Gradske knjižnice Pula imaju pravo i mogućnost posuđivati građu u digitalnim knjižnicama iBiblos i La biblioteca digitale Italiana in Istria. Putem iBiblosa moguće je posuditi e-knjige recentnih izdanja na hrvatskom jeziku dok je na portalu talijanske digitalne knjižnice u najvećoj mjeri dostupna e-građa na talijanskom jeziku te manjim dijelom na drugim svjetskim jezicima.  


Pristup iBiblosu

Za pristup iBiblosu potrebna je registracija na stranici www.ibiblos.com.

Korisnik najprije mora naznačiti u izborniku da je učlanjen u Gradsku knjižnicu Pula te upisati broj svoje članske iskaznice. Nakon unošenja podataka prima elektroničku poruku s poveznicom koja služi za potvrdu da je e-mail adresa doista njegova. Kad aktivira posudbu, treba slijediti daljnje korake objašnjene na stranici.

Na iBiblosu je moguće doći do građe iz svih područja – od beletristike do stručne literature. Rok posudbe je isti kao u Gradskoj knjižnici (21 dan), a samo čitanje je predviđeno na mobitelu, tabletu, računalu, i-Padu te i–Phoneu.


La biblioteca digitale Italiana in Istria

Na sličan način nudi usluge La biblioteca digitale Italiana in Istria

E-knjižnica nudi širok spektar građe na talijanskom jeziku – e-knjige, glazbu, film, novine, časopise i audioknjige.

Rok posudbe je 14 dana. Za čitanje potrebno je instalirati MLOL čitač i dalje slijediti upute na stranici.

Za korištenje usluga digitalne knjižnice La biblioteca digitale in Istria  potrebno je ispuniti obrazac te predati ga osobno u knjižnici ili poslati na e-poštu liana.dikovic@gkc-pula.hr, nakon čega ćete dobiti korisničko ime i lozinku.

 

 

Više informacija na letku

Obrazac upisnice možete preuzeti ispod.