Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Informacijske usluge

Knjižnica pruža informacijsko-referalne usluge te pomaže članovima u pronalaženju i pretraživanju informacija pri izradi domaćih zadaća, referata, seminara, završnih i diplomskih radova, stručnih i znanstvenih radova, kao i u rješavanju drugih informacijskih upita.


Usluge opsežnijeg pretraživanja poželjno je zatražiti unaprijed kako bi se što kvalitetnije istražila građa u Knjižnici i dostupne baze podataka. Član može ispuniti zahtjev za tematsko pretraživanje nakon čega će mu informator najkasnije u roku od 48 sati dati povratnu informaciju i prijedlog literature za traženu temu.

 

Organizirani posjeti Knjižnici i edukacija korisnika

Odjel za djecu i mlade
Na odjelu se redovito organiziraju posjeti Knjižnici i radionice za djecu predškolske i školske dobi u suradnji sa školama i vrtićima.
Sve potrebne informacije o terminima posjeta i radionica možete zatražiti putem e-pošte, telefona ili izravno na Odjelu za djecu i mlade: 

T. 052 300 405 
E-mail: djecji.odjel@gkc-pula.hr

Odjel beletristike
Organizirani posjeti učenika uz stručno vodstvo kroz Knjižnicu najučestaliji su oblik edukacije o knjižničnim uslugama, knjižničnom fondu, uvjetima i korištenju knjižnice. Informacije o organiziranim posjetima učenika viših razreda osnovne škole, učenika srednjih škola i studenata možete dobiti putem e-pošte, telefona ili izravno na Odjelu beletristike:

T. 052 300 406
E-mail: beletristika@gkc-pula.hr

Općeznanstveni odjel
Za učenike i studente Knjižnica provodi tematske radionice za razvijanje i unapređenje informacijske pismenosti, poučavanje za samostalno pretraživanje građe i pronalaženje potrebnih informacija i radionice o zavičajnoj povijesti i kulturi. Sadržaj edukacijskih radionica moguće je prilagoditi potrebama nastavnih programa. Sve informacije o terminima stručnih edukacija možete zatražiti putem e-maila, telefona ili izravno na Općeznanstvenom odjelu:

T. 052 300 408 ; 300 402
E-mail: gkc@gkc-pula.hr