Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Upis

Djeca

Djeca do 14 godine upisuju se u knjižnicu u pratnji jednog od roditelja, staratelja ili udomitelja uz predočenje valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta. Prilikom upisa, roditelj, staratelj ili udomitelj potpisuje upisnicu te se obvezuje koristiti knjižničnu građu, usluge i prostor knjižnice sukladno Pravilniku o pružanju usluga i uvjetima korištenja knjižnične građe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.   

Više informacija o upisu potražite ovdje.

Mladi

Mladi od 15 do 18 godine upisuju se uz predočenje valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta ili osobnog dokumenta jednog od roditelja, staratelja ili udomitelja. Upisnicu potpisuje jedan od roditelja, staratelja ili udomitelja koji u ime maloljetne osobe preuzima sve obveze prema Knjižnici  sukladno Pravilniku o pružanju usluga i uvjetima korištenja knjižnične građe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.   

Više informacija o upisu potražite ovdje ili nam pišite nam posudba@gkc-pula.hr 

Odrasli

Punoljetne osobe starije od 18 godina upisuju se uz predočenje valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta te potpisivanjem upisnice kojom se obvezuju koristiti knjižničnu građu, usluge i prostor knjižnice sukladno Pravilniku o pružanju usluga i uvjetima korištenja knjižnične građe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Ukoliko se radi o stranom državljaninu, pri upisu je nužno predočiti i potvrdu o boravištu. 

Studenti ostvaruju povoljniju članarinu te su pri upisu dužni predočiti i studentski indeks ili drugu potvrdu kojom potvrđuju studentski status. 

Umirovljenici ostvaruju povoljniju članarinu te su pri upisu dužni predočiti dokaz o statusu umirovljenika. 

Više informacija o upisu potražite ovdje ili nam pišite nam posudba@gkc-pula.hr 

Kolektivno članstvo

Pravne osobe (ustanove, tvrtke, udruge i sl.) mogu podnijeti Knjižnici pisani zahtjev za upis svojih zaposlenika ili članova u knjižnicu. Kolektivno članstvo se temelji na ugovoru između pravne osobe i Knjižnice.

Svaka osoba koja ostvaruje pravo upisa na temelju kolektivnog članstva, dužna je osobno izvršiti upis u knjižnicu uz predočenje valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta te potpisivanjem upisnice kojom se obvezuju koristiti knjižničnu građu, usluge i prostor knjižnice sukladno Pravilniku o pružanju usluga i uvjetima korištenja knjižnične građe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Više informacija o kolektivnom članstvu zatražite na 052 300 407 ili putem e-pošte tajnica@gkc-pula.hr