Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli
Djeca
Mladi

Ususret 11. Noći knjige

Bliži se jedanaesta Noć knjige, nacionalna manifestacija organizirana u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja), da bismo još jednom pozornost skrenuli na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet te kroz zajedništvo dijelili radost čitanja i pisanja.

S obzirom na kalendar školske godine i proljetne školske praznike, ovogodišnja Noć knjige ima „produženo radno vrijeme“: od 22. do 25. travnja knjiga je u centru zbivanja.

Ovogodišnja tema jest Knjiga kao prostor slobode, odnosno istraživanje pojma slobode, u čitavoj lepezi njezinih mogućih značenja i manifestacija (pravo na slobodu samoodređenja, mišljenja, izražavanja, kretanja... i u konačnici življenja na način koji odabiremo), kao i načina na koji knjige pomažu proširiti granice našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta.

I ove godine naglasak je dan značajnim književnim obljetnicama: 400. godišnjici rođenja Jean-Baptista Poquelina, poznatijeg kao Molièrea te stogodišnjici rođenja naše Vesne Parun.


PROGRAM:

PETAK, 22. 4.

Oslobodimo se na ekranu (17.30 sati / Središnja knjižnica) - večer kratkih filmova u suradnji s Pulskom filmskom tvornicom.
Letim ja, letim i mȋsli mislim (19.30 sati / Središnja knjižnica) - književno-glazbena večer posvećena ukrajinskim autoricama i autorima.
Noć knjige s Tomislavom Milohanićem (19 sati / Knjižnica Žminj) - književni susret
Vesna Parun za djecu (Dječji odjel) - radionice u jutarnjim satima za organizirane posjete vrtićkih skupina
Pogodi tko je, iz priče koje! (18 sati/ Dječja knjižnica) - edukativno-kreativne radionice za djecu vrtićke dobi
Spoj na slijepo s knjigom za djecu i mlade (Dječja knjižnica)

SUBOTA, 23. 4.
Birikina u gostima (10 sati / Dječji odjel) - program za djecu u suradnji s udrugom Birikina Pula

PONEDJELJAK, 25. 4.
Pandemija čitanja (17 sati / Središnja knjižnica, Zoom, YouTube) - 2. okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se!

ONLINE 22. - 25. 4.
Molièrova oštrica za smijeh - virtualna izložba
Žena snažnih stihova - virtualna izložba
Pričotvorac - predstavljamo digitalne slikovnice nastajale u drugom izdanju projekta radionica na daljinu
Online kviz: Molière
Online kviz: Vesna Parun

PODIJELI: