Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Noviteti

31.1.18. Općeznanstveni odjel

Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se živo j**e : kako prestati trošiti vrijeme koje nemate na ljude koji vam se ne sviđaju čineći stvari koje ne želite činiti

Sarah Knight

Zagreb : Naklada Ljevak, 2017.

SAŽETAK

Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se živo j**e : kako prestati trošiti vrijeme koje nemate na ljude koji vam se ne sviđaju čineći stvari koje ne želite činiti / Sarah Knight. Zagreb : Naklada Ljevak, 2017.

Autorica tvrdi da je napisala knjigu po uzoru na „Čaroliju spremanja koja će vam promijeniti život“ Marie Kondo, samo što je njezina posvećena raščišćavanju i reorganiziranju mentalnog prostora. Raščišćeni mentalni prostor znači da se više vremena, energije i novca posvećuje onome što nas raduje, a to se postiže odj**avanjem svega što nas živcira i opterećuje, svega što radimo zbog osjećaja krivnje i obaveze. Kako se pritom ne bi pretvorili u šupke, nužno je da odj**avanje bude iskreno i pristojno. Od najveće pomoći za zadržavanje pristojnosti u situacijama odj**avanja (naročito bliskih ljudi – prije svega obitelji i prijatelja) jest uporaba osobne politike koja nam omogućava da izrazimo (obostrano) neslaganje, no istodobno zadržimo (obostrano) poštovanje.

Katalog