Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli
Mladi

Poetski performans Ja samo želim da me noćas netko voli

U povodu Dana zaljubljenih 11. i 12. veljače 2015. u Središnjoj knjižnici u suradnji s Kazalištem Dr. Inat za pulske srednjoškolce održane su večeri ljubavne poezije – poetski performans Ja samo želim da me noćas netko voli.

Stihove koji se nalaze u antologijama najljepših ljubavnih pjesama, autora koji su djelovali na raznim kontinentima, u raznim razdobljima - od Ahmatove, Jesenjina, Nerude, E. A. Poea, V. Parun, F. G. Lorce do E. Kiševića, S. Mihalić, A. B. Šimića i J. Šotola… - kazivali su Gordana Trajković, Davorka Smoljanić, Sabina Aličić, Vlado Butković, Sead Gavranović i Tina Širec Džodan. Režiju potpisuju Kazalište Dr. Inat i Snježane Akrap Sušac, uz mentorstvo Branka Sušca, ton majstor bio je Marko Jovanović, dok je za rasvjetu bio zadužen Marko Bolković.

"U spoju stihova o ljubavi i glazbe uspijevamo otići, makar na trenutak, u neke ljepše svjetove, svjetove u kojima nas netko voli, nekome smo važni i ponovno oživljavamo najsretnije i najtužnije trenutke života kroz ljepotu zvanu Umjetnost“, rekla je Snježana Akrap-Sušac koja se posebno zahvalila Anti Petroviću, učeniku 9. razreda iz Kotora, polazniku hrvatske nastave, koji je autor plakata, kao i njegovoj mentorici prof. Ani Šarčević.

Je li u ovim vremenima smiješno govoriti o ljubavi?- pitanje se samo nametnulo. Nije bilo teško odgovoriti. Ljubav i umjetnost oplemenjuju i upravo svojom ljepotom čine podnošljivijom i najružniju svakodnevicu. Parafrazirat ću biblijske stihove: Kad ljubavi ne bih imala, bila bih NIŠTA. 

U spoju stihova o ljubavi i glazbe uspijevamo otići, makar na trenutak, u neke ljepše svjetove, svjetove u kojima nas netko voli, nekome smo važni i ponovno oživljavamo najsretnije i najtužnije trenutke života kroz ljepoti zvanu UMJETNOST.

PODIJELI: