Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Uskoro počinje obnova Knjižnice Veruda: od 22. 7. privremeno se zatvara za rad s korisnicima

Knjižnica Veruda od ponedjeljka 22. srpnja 2024. bit će zatvorena za rad s korisnicima. Razlog privremenog zatvaranja je preuređenje prostora, zamjena s novim knjižničnim namještajem te revizija cjelokupnog fonda.

Obavještavamo članove da se knjižnične usluge u Knjižnici Veruda mogu koristiti do subote 20. srpnja 2024., a prvenstveno pozivaju članove koji imaju posuđene knjige da ih do tog roka vrate.

Nakon zatvaranja Knjižnice Veruda do ponovnog otvorenja knjižnice, posuđenu knjižničnu građu moći će vratiti u Središnju knjižnicu (Kandlerova 39).

Podsjećamo članove i da s istom članskom iskaznicom mogu posuđivati građu i koristiti knjižnične usluge u ostalim ograncima: Središnjoj knjižnici, Dječjoj knjižnici, Knjižnici Vodnjan i Knjižnici Žminj.

Procjenjuje se da će preuređenje biti gotovo sredinom listopada, kada će ova knjižnica u novom ruhu ponovno otvoriti vrata svojim članovima. Preuređenje obuhvaća zamjenu podnih obloga, ličenje prostora, zamjenu dotrajalih elektroinstalacija, nabavku novih polica i ostalog namještaja, a istovremeno će se u tom razdoblju implementirati RFID sustav za knjižnično poslovanje te izvršiti revizija cjelokupnog knjižničnog fonda.  

Knjižnica Veruda na lokaciji u Banovčevoj ulici, nadomak Trga kralja Tomislava, tržnice, škole i vrtića otvorena je 1977. godine. Godine 2004. proširena je i djelomično adaptirana, čime je povećan prostor namijenjen dječjem odjelu i čitaonici. Na samim početcima rada, ovaj je ogranak bio namijenjen prije svega stanovnicima naselja Veruda i okolnih kvartova Stoja i Vidikovac, no danas knjižnicu koriste i sugrađani iz drugih dijelova grada i okolice. Knjižnica Veruda ima fond od  20.000 jedinica građe, u najvećoj mjeri beletristike za djecu i odrasle, zatim publicistike, građe na talijanskom i engleskom jeziku, stripova, referentne građe. Najposjećeniji je ogranak Gradske knjižnice s najvećim brojem učlanjenih i posuđene građe.

Za opremanje i preuređenje ovog ogranka osigurana su dijelom sredstva na temelju javnog poziva Ministarstva kulture i medija RH.

PODIJELI: