Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Umirovljenici

Radionica izrade kratkog autobiografskog filma za umirovljenike

Gradska knjižnica i čitaonica Pula u Čitaonici kluba umirovljenika organizira besplatni ciklus radionica izrade kratkog autobiografskog filma namijenjen umirovljenicima koji žele usvajati nove vještine i znanja.

Ciklus se sastoji od tri međusobno povezane radionice koje će se održati u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14) 8., 15. i 22. travnja 2024. od 10 do 12 sati. Radionice će voditi Ida Skoko, mag. art., volonterka Knjižnice.

Cilj ovog programa jest napraviti vlastiti autobiografski film od 3 minute. U prvom susretu polaznici će upoznati osnove filmskoga jezika te konceptom autobiografskog filma. Kroz razgovor s voditeljicom radionica doći će se do osnovnih interesa svakog polaznika/ce te će ono biti okosnica scenarija. Za sljedeći susret, svaki će polaznik dobiti nekoliko kreativnih zadataka koje će snimiti i donjeti na sljedeći susret. Na drugom i trećem susretu montirat će se filmovi te nastaviti raditi na individualnom pristupu svakom filmu kroz zajednički razgovor. Rezultat radionice je osobni dokumentarac. Potrebno je posjedovati uređaj za snimanje - mobitel ili kameru. Radionica je volonterskog karaktera.

Voditeljica: Ida Skoko, mag. art
Ida Skoko rođena je 1988. godine u Puli. Godine 2012. diplomira likovnu umjetnost na Kraljevskoj akademiji likovne umjetnosti u Haagu, a 2015. završava magisterij Medijske umjetnosti na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje paralelno završava i pedagoške kompetencije. Od 2017. radi kao freelancer u vlastitom obrtu za audiovizualne djelatnosti. Kroz Dokumentarist plus većinom radi za kulturne institucije i filmske produkcije, snima i montira videje, vodi radionice, surađuje na projektima te pruža produkcijsku i tehničku podršku filmskim i drugim festivalima.

Sudjelovanje se ne plaća, no zbog ograničenog broja polaznika, prijave su obvezne.

Informacije i prijave:

  • osobno u Čitaonici kluba umirovljenika
  • kup@gkc-pula.hr
  • 052 219 000.

PODIJELI: