Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

U posjetu Down syndrom centru Pula

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga - koji se obilježava 14. veljače - u svim ograncima Knjižnice od 5. do 29. veljače 2024. organizirali smo akciju prikupljanja (i zamjene) knjiga.

Dio prikupljenih slikovnica odvojili smo za Down syndrom centar Pula, odgovarajući tako na njihov javni poziv za donaciju knjiga, posebno slikovnica za Babyroom.

Centar smo posjetili 11. ožujka 2024. te proveli divno jutro u druženju s korisnicima: zajedno "otkrili" donirane slikovnice, listali i čitali te s najstarijim korisnicima centra popili kavu.

Centar za rehabilitaciju Down syndrom centar Pula je nevladina i neprofitna ustanova socijalne skrbi, prvi i jedini centar takve vrste na području Republike Hrvatske i šire regije. Osnovan je 2005. godine uz potporu Vlade Republike Hrvatske i nadležnog Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Centar je namjenjen svim obiteljima čiji članovi imaju Downov sindrom, bez obzira na mjesto prebivališta ili godine starosti, te njihovim obiteljima. Centar je član Europske Down sindrom asocijacije (EDSA) te se u njegovim prostorima nalazi se EDSA ured Hrvatska.

PODIJELI: