Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Međunarodni dan darivanja knjiga: pokloni ili zamijeni slikovnicu, knjigu ili strip

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove godine organizira akciju prikupljanja slikovnica, knjiga i stripova u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Akcija darivanja knjiga provodit će se od 5. do 29. veljače 2024.

Kako možete sudjelovati?

Pozivamo građane, institucije, udruge i sve zainteresirane da očuvane slikovnice, knjige ili stripove donesu u Središnju knjižnicu, Dječju knjižnicu, Knjižnicu Veruda, Čitaonicu kluba umirovljenika, Knjižnicu Vodnjan ili Knjižnicu Žminj, a knjižničari će se pobrinuti da knjige pronađu nove čitatelje.

Ove godine svoju knjigu možete i zamijeniti nekom od darovanih knjiga te uživati u čitanju novog naslova, dok će netko drugi uživati u vašoj.

Međunarodni dan darivanja knjiga volonterska je inicijativa koja je započela 2012. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu i obilježava se 14. veljače. Usmjerena je što boljoj dostupnosti i ljubavi prema knjizi, a cilj je ohrabriti prvenstveno djecu, ali i odrasle diljem svijeta da darivanjem knjige ili slikovnice šire zanimanje za čitanje te potiču čitanje. Obilježava se u više od 44 zemalja svijeta i iz godine u godinu sve više  raste. U Hrvatskoj se akcija od 2014. godine održava u okviru nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja „Čitaj mi“ pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

Pomozite nam ostvariti plemeniti cilj - širiti zanimanje i ljubav za čitanje te poticanje druženja s knjigom.

Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

PODIJELI: