Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Mladi

Knjižnica i Gimnazija Pula potpisale Sporazum o suradnji: besplatna članarina za gimnazijalce

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gimnazija Pula 29. prosinca 2023. potpisale su sporazum o suradnji, zahvaljujući kojemu će pulski gimnazijalci imati besplatan upis u Knjižnicu.

Učenici besplatan upis mogu iskoristiti u razdoblju od 2. siječnja do 29. veljače 2024., a člananarina će im biti važeća do početka rujna 2024., nakon čega će se besplatni upis produžavati na godinu dana, odnosno tijekom nadolazećih školskih godina.

Sporazum su potpisali ravnateljica Knjižnice Nadia Bužleta i ravnatelj Gimnazije Nikola Vujačić koji su naglasili da nisu željeli čekati do rujna s ovom suradnjom te da se na ovaj način i ovogodišnjim maturantima pruža prilika da se kvalitetno pripreme za maturu i upise na fakultete.

Vujačić je pojasnio da su učenicima Gimnazije usluge Gradske knjižnice prijeko potrebne, budući da se knjižnični fond školske knjižnice ne možemo usporediti s njezinim fondom, dok je ravnateljica Knjižnice istaknula veliku ulogu knjižnica i u digitalnom dobu te poticanja kulture čitanja i informacijske pismenosti mladih. Naglašeno je i da iako je slijedom ovog Sporazuma članarina besplatna za učenike, sufinanciraju je Gimnazija i Knjižnica.

Ovaj sporazum nastavak je višegodišnje plodne suradnje Knjižnice i Gimnazije te poticaj za brojne druge, nadolazeće zajedničke projekte.

PODIJELI: