Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Potpisano Pismo namjere s Osrednjom knjižnicom Srečka Vilharja Koper

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper potpisale su 21. prosinca 2023. u pulskoj knjižnici pismo namjere o uzajamnoj suradnji u međunarodnom pograničnom području te promicanju razvoja lokalne, manjinske i šire zajednice.

Pismo namjere potpisale su ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nadia Bužleta i direktorica Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper Luana Malec, a potpisivanju je prisustvovao i Marjan Brecelj, zamjenik predsjednice Slovenskog kulturnog društva Istra Pula.

Pulska i Koparska knjižnica dugi niz godina surađuju kroz pojedinačne programe i projekte, kao što su uzajamna izlaganja knjižničara na stručnim skupovima u njihovoj organizaciji i platforma za posudbu e-knjiga Biblioteca digitale italiana in Istria, a na ovaj se način ta suradnja proširuje.

Konkretno, knjižnice uspostavljaju jedinstvenu besplatnu članarinu, što znači da će svi članovi Gradske knjižnice i čitaonice Pula odsad moći koristiti sve knjižnične usluge koparske Knjižnice, odnosno članovi Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper knjižnične usluge koje pulska knjižnica pruža.

Nadalje, u nadolazećim mjesecima bit će pripremljen plan suradnje na zajedničkim sadržajima kojima će knjižnice razvijati zajedničke kulturne programe, kao što su književne večeri, predstavljanja, događanja, stručna usavršavanja, savjetovanja, jačanje informacijske pismenosti i dr., promicati znanje slovenskog i hrvatskog jezika, omogućiti veću prepoznatljivost knjižnice u gradu Puli i općini Kopar te izvan regije, u Sloveniji, Hrvatskoj i izvan njihovih granica, surađivati i promovirati jedni druge te uspostaviti i ojačati dugoročnu suradnju s lokalnim zajednicama.

Obje knjižnice na temelju ovog Pisma namjere obvezuju se na koherentnu međusobnu suradnju s ciljem promicanja kulture čitanja, pismenosti i jezika, jačanja informacijske pismenosti i razvijanja zajedničkih ciljeva i projekata.

Galerija fotografija

PODIJELI: