Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Dječji tjedan: ljubav djeci prije svega!

I ove godine u prvom punom tjednu u listopadu priključujemo se obilježavanju Dječjeg tjedna: od 2. do 7. listopada na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice (Kandlerova 39), u Dječjoj knjižnici (Smareglina 2) i Knjižnici Vodnjan (Trgovačka 23) pripremili smo niz programa za djecu na temu Europske godine vještina.

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija, koju organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske, da bi se pozornost najšire javnosti usmjerila prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

U Dječjem tjednu organiziraju se posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokreću nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, potiču volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivno uključivanje djece u aktivnosti lokalne i šire zajednice uz moto - ljubav djeci prije svega.


  • SREDIŠNJA KNJIŽNICA (prijave: djecji.odjel@gkc-pula.hr ili 300 405)

2. - 7. 10. / I ti to možeš - edukativna i inspirativna izložba knjiga za djecu i mlade o različitim vještinama, tehnikama, umijećima. Izložba kroz različite naslove, koji pokrivaju mnoge aspekte kreativnosti i znanja - od umjetničkih tehnika, znanstvenih eksperimenata, kulinarskih vještina, tradicionalnih umijeća, STEM vještina do glazbenih tajni i sportskih trikova, nudi inspiraciju za učenje i istraživanje, potiče svijest o važnosti razvijanja različitih vještina već od najranije dobi te naglašava važnost cjeloživotnog učenja

2. - 7. 10. /  Zrnca dječje mudrosti - akcija pisanje poruka djece odraslima za Međunarodni dan djeteta. Pozvana su sva djeca da posjete knjižnicu, napiši svoju poruku, misao, želju namijenjenu odraslima (roditeljima, nastavcima, nonićima, prijateljima itd.), a mi ćemo je izložiti u prostor Odjela za djecu i mlade

2. - 6. 10. / jutarnji termini prema dogovoru / Upoznaj knjižnicu - organizirani posjeti predškolaraca te učenika osnovne i srednje škole (prijave obvezne)

4. 10. / 18 sati / Mađioničar Stefano - poznati mađioničar Stefano vodi nas u poseban svijet magije i mašte, iluzionizma i mađioničarskih trikova

5. 10. / 17 sati / Vježbe čitanja - prvi susret novog ciklusa radionica za učenike 2. razreda osnovne škole. Zajedno savladavamo vještinu čitanja uz jezične igre, vježbe pažnje, pamćenja te vježbe vođenog čitanja i razumijevanja pročitanoga (prijave obvezne)

7. 10. / 11 sati / Subotom u knjižnici: razigrani origami -  učimo i upoznajemo tradicionalnu japansku vještinu savijanja, oblikovanja i kreiranja modela od papira. Oblikovanjem papira izrađivat ćemo uporabne predmete, ukrase, figure, letjelice i sl. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina (prijave obvezne)

  • DJEČJA KNJIŽNICA (prijave na: djecja@gkc-pula.hr ili 052 213 882)

2. 10. / 18 sati / Dobre priče za ljepše snove: Pustolovine Vesele vidre - pričaonica za djecu do 4 godine i njihove roditelje u povodu Međunarodnog dana djeteta

3. i 5. 10. / jutarnji termini / Prvi put u knjižnici: organizirani posjeti predškolaraca i prvašića (prijave obvezne)

6. 10. / 13.30 sati / Slatki petak: gostovanje autorice Kate Bošković (Biblioteka Slatkopedija), predstavljanje slikovnica i kreativna radionica za učenike produženog boravka (prijave obvezne)

6. 10. / 16.30 sati / Čitaš? Čitam!: prvi susret čitateljskog kluba za djecu s teškoćama u čitanju. Program je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Sastanci čitateljskog kluba održavat će se jednom mjesečno, a sve s ciljem da djeca koja ne vole čitanje, koja se srame čitati ili teško izražavaju svoje mišljenje o pročitanom bolje usavrše tu vještinu (prijave obvezne)

7. 10. / 10 sati / Recikliramo na Čajanci s knjigom: Što se sve može napraviti od recikliranog papira? Kako izraditi prirodne straničnike? Gošća Iva Kreativa pokazat će nove vještine i materijale koje možemo koristiti. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina (prijave obvezne)

  • KNJIŽNICA VODNJAN (prijave: vodnjan@gkc-pula.hr ili 512 572)

2. 10. / 17.30 / Čovječe, zaigraj se - podsjećamo na dječje pravo na igru te učimo koncentraciju, strpljenje i vladanje emocijama koristeći Čovječe, ne ljuti se, puzzle, Korbo Edu Steam model

3. i 5. 10. / 10 sati / Jutro u knjižnici - edukativno-literarna radionica za predškolarce i učenike nižih razreda osnovne škole (prijave obvezne)

6. 10. / 18 sati / Zanimljiva znanost - edukativno-literarna radionica za djecu od 4 do 8 godina. Zašto imam sjenu? Kako nastaje duga? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaći ćemo zajedno u knjizi Znanost te izradti straničnike sa znanstvenim motivima (prijave obvezne)

PODIJELI: