Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

iBiblos

Platforma iBiblos obogaćena s 200-tinjak novih naslova

Digitalna platforma za posudbu elektroničkih knjiga iBiblos, jedna od usluga Gradske knjižnice i čitaonice Pula, odsad sadrži dvjestotinjak novih naslova za svoje korisnike.

Među novitetima je beletristika čitanih domaćih i stranih autora kao što su npr. Sally Rooney, Amor Towles, Olja Savičević Ivančić ili Goran Tribuson te višestruko nagrađivanih pisaca poput Olge Tokarczuk i Paola Cognettija. Za one koji vole klasike dostupan je, primjerice, roman Uvjeravanje književnice Jane Austen. Mnogo je naslova i za čitatelje suvremenih opuštajućih ljubavnih romana te skandinavskih, često surovih kriminalističkih romana i trilera, drama socijalno-kulturološke i obiteljske tematike itd. U manjoj mjeri u odnosu na beletristiku pristigli su i publicistički naslovi iz različitih područja – od psihologije do povijesti. Važno je napomenuti da su na platformi dostupni brojni lektirni naslovi za učenike osnovnih i srednjih škola.

Platformu iBiblos mogu koristiti svi članovi Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a posuđivati e-knjige mogu i članovi svih ostalih gradskih knjižnica u Istri.

Više informacija o servisu nalazi se na portalu www.ibiblos.com gdje je moguće izvršiti registraciju i potom posuđivati e-knjige. Za registraciju na stranicu potreban je članski broj, a nakon upisa podataka, članovi primaju e-mail koji moraju potvrditi. Registraciju provjerava knjižnica u koju su učlanjeni te potom aktivira posudbu.

Na portalu iBiblosa nije teško snaći se jer se tamo mogu pogledati preporuke za čitanje te pronaći popis novih i najčitanijih knjiga, slično kao na mrežnim stranicama gradskih knjižnica. Knjige se posuđuju na tri tjedna, nema zakasnine ni produženja roka, ali isti naslov dozvoljeno je posuditi dvaput zaredom. Čitanje je predviđeno na svim uređajima koji se povezuju s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM.

S obzirom na lakoću korištenja usluge, velik broj novonabavljenih naslova i mogućnost posudbe s bilo kojeg mjesta i neovisno o dobu dana, postojeći korisnici se pozivaju na još veću aktivnost na iBiblosu, a pozivamo i ostale članove Gradske knjižnice i čitaonice Pula da aktiviraju iBiblos korisnički račun. 

PODIJELI: