Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli
Djeca
Mladi

Milenijska fotografija - uvod u novu manifestaciju "Pula čita!"

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira novu trodnevnu manifestaciju posvećenu knjizi i čitanju PULA ČITA, čije će prvo izdanje biti održano od 26. do 28. travnja 2023.  na raznim gradskim lokacijama, čime će se knjige i razgovore o njima dovoditi u nove ambijente te pronalaziti put do novih korisnika. Program sačinjavaju književna predstavljanja i susreti, predavanja, javna čitanja s posebnim naglaskom na suradnju gradskih institucija i ustanova.

Ovu, novu manifestaciju Knjižnica će započeti uoči samog festivala zajedničkim ulaskom u Strikomanov Milenijski svijet.

Milenijsku fotografiju snimit će Šime Strikoman, diplomirani filmski i televizijski snimatelj, koji se profesionalno bavi i snimanjem fotografija u srijedu 26. travnja 2023. u 10 sati  na Trgu Forum.

Budući da je za snimanje specifične, milenijske fotografije potrebno 500-tinjak ljudi, pozivamo sve zainteresirane koji su u mogućnosti uključiti se da nam se pridruže i postanu kako dio manifestacije Pula čita, tako i foto-poruke koju ćemo iz Pule poslati u svijet. Za sudjelovanje potrebno je biti odjeven u majicu bijele boje, a planirano trajanje je 45 minuta.

Manifestacija Pula čita osmišljena je s ciljem promicanja knjige, informiranja i educiranja o važnosti književnog i kulturnog nasljeđa te podizanja kulturne i obrazovne razine društva u cijelosti umrežavanjem kulturnih institucija, udruga i pojedinaca, svojim raznolikim programom namijenjen kako najmlađima tako i starijoj generaciji. Na svoj poseban način, Pula se pridružuje drugim knjižnicama koje provode projekt sličnog imena čiji je zajednički cilj i djelatnost poticanje i promocija čitanja i književnosti umrežavanjem građana i institucija.

Uskoro više o programima.

PODIJELI: