Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Novost od 3. travnja 2023.: besplatna godišnja članarina za djecu od rođenja do 15. godine

Na konferenciji za medije koja je održana u Središnjoj knjižnici predstavljeni su novi uvjeti upisa u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula za djecu i mlade: od ponedjeljka, 3. travnja 2023. djeca od rođenja i do 15. godine života mogu ostvariti pravo besplatnog upisa u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula.

Odluka je donesena na 16. sjednici Upravnog vijeća Gradske knjižnice i čitaonice Pula s ciljem povećanja broja djece i mladih koji koriste knjižnične usluge. Djeci i mladima na ovaj način Knjižnica omogućuje dostupnost knjižnične građe, pristup informacijama, sudjelovanje u aktivnostima i programima. Pogodnost besplatnog upisa ili obnova članstva može se ostvariti u svim ograncima Gradske knjižnice i čitaonice Pula.


– Cilj ove odluke je povećati broj djece i mladih koji koriste usluge knjižnice, potaknuti djecu i mlade na čitanje, ohrabrivati ih da se koriste knjižnicom od malih nogu, što kasnije povećava vjerojatnost da će biti samostalni čitatelji i korisnici knjižnice i u odrasloj dobi. Knjižnica je izrazito važna u procesu razvoja djeteta, podupire formalno obrazovanje, razvoj pismenosti, ali i predstavlja mjesto slobode, kreativnosti i razvoja kritičkog mišljenja. Kako se 2. travnja u svijetu slavi Međunarodni dan dječje knjige, namjera nam je bila upravo sada najaviti i započeti primjenjivati donesenu odluku. Važno je još jednom napomenuti da se ne radi o kratkotrajnoj akciji upisa za određenu dobnu skupinu, već o odluci o novim uvjetima upisa. Pravo na besplatno članstvo imaju sva djeca od rođenja do kraja kalendarske godine u kojoj napune 15 godina, objasnila je ravnateljica Knjižnice Nadia Bužleta.

PODIJELI: