Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Stručni skup

Obavijest o održavanju stručnog skupa "Digitalno u knjižnici"

Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga u suorganizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Gradske knjižnice Umag održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, u petak, 2. prosinca 2022. godine, s početkom u 9:00 sati.

Stručni skup namijenjen je knjižničarima i informacijskim stručnjacima s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja.

Nakon uspješnog stručnog skupa iz 2016. godine na temu E-knjiga u knjižnici: novi izazovi, vrijeme je da se o toj temi ponovo progovori sa stajališta struke te svih onih koji sudjeluju u lancu proizvodnje, distribucije i posredovanja digitalnih sadržaja. Namjera je da ovim skupom produbimo uvide o digitalnoj sferi u kojoj se sve više odvija naša svakodnevica i da bolje razumijemo i aktualne izazove koji se postavljaju pred našom strukom, s posebnim naglaskom na e-knjige, odnosno e-čitanje. Na skupu će se predstaviti domaći i inozemni rezultati istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Program i obrazac prijave za sudjelovanje možete pronaći ovdje.

PODIJELI: