Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli
Mladi

Akcija darivanja knjiga

U Mjesecu hrvatske knjige organiziramo akciju darivanja knjiga. Knjige koje darujemo izložene su od ponedjeljka, 14. studenog 2022. u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14), koja je za korisnike otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.

Akcijom su obuhvaćene knjige koje je Knjižnica primala kroz razne oblike donacija u proteklih desetak godina te ih već posjeduje u svom knjižničnom fondu, i to u više primjeraka. Budući da se radi o naslovima koje već ima u dovoljnom broju, Knjižnica je odlučila darovati ih. Ponuđeni naslovi većinom su na hrvatskom i talijanskom jeziku, a u manjem broju radi se o knjigama na slovenskom, engleskom, njemačkom, francuskom i poljskom jeziku.

Među knjigama na hrvatskom jeziku nalaze se rječnici, leksikoni, opće enciklopedije i priručnici, monografije, memoari, biografije, zatim naslovi iz područja društvenih i vojne znanosti, religije, umjetnosti, medicine, matematike, nogometa, kao i knjige zavičajne tematike. Zainteresirani za knjige na talijanskom jeziku mogu odabrati među naslovima iz područja sporta, religije, mora, nautike, pomorstva, povijesti, umjetnosti, lingvistike, glazbe i prirodnih znanosti, knjiga za djecu, atlasa i monografija. Knjige na slovenskom, engleskom, poljskom, njemačkom i francuskom jeziku su iz raznovrsnih područja. Da bi se zainteresiranima olakšao odabir, knjige su razvrstane prema jezicima i tematici.

Pozivamo sve ljubitelje knjiga da posjete Čitaonicu kluba umirovljenika i odaberu naslove kojima će obogatiti svoje kućne biblioteke. Možda ćete među ponuđenim knjigama naći baš onaj naslov koji ste dugo tražili za privatnu zbirku.

PODIJELI: