Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Ljetna knjižnica na Fratarskom otoku do 4. rujna

Na Fratarskom otoku, popularnom ljetnom odmaralištu Puljana i njihovih gostiju, 11. srpnja otvorena je Ljetna knjižnica, koju Knjižnica u suradnji s Fratarskim d.o.o., šestu godinu zaredom realizira u sklopu projekta Knjigu na sunce! Ove godine knjige će posjetiteljima Fratarskog biti dostupne do kraja ljetne sezone, odnosno 4. rujna.  

Knjižnica se nalazi uz recepciju i namijenjena je svima, a knjige se mogu posuđivati 24 sata dnevno. Način posudbe knjiga ostaje jednak kao i prethodnih godina: nakon što odabrane knjige pročitate, vratite ih na policu, ponesite kući ili zamijenite vašom knjigom koju ste već pročitali.

Na policama ove besplatne knjižnice nalaze se romani na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku raznih žanrova, knjige za djecu i mlade, slikovnice za najmlađe, stripovi… knjige namijenjene za uživanje i opuštanje u hladovini uz more ili na plaži. Projekt je pokrenut s ciljem promocije knjižnice, knjige i čitanja te dostupnosti knjiga posjetiteljima Fratarskog otoka.

Novost Ljetne knjižnice aktivnosti su za djecu koje će se ovog ljeta na otoku organizirati za najmlađe. Uz pomoć volonterki svakog će se petka od 17 do 18 sati održavati raznovrsne radionice za najmlađe posjetitelje. Kreativne radionice-pričaonice namijenjene su djeci predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi u pratnji odrasle osobe, a za sudjelovanje nije potrebna prijava. Ovog ljeta petkom u 5 na Fratarskom čitamo, kreativno stvaramo, razgovaramo o knjigama i pročitanom, zabavljamo se uz društvene igre i, naravno, maštamo.


Pozivamo sve posjetitelje Fratarskog otoka da i ove godine posude knjigu i uživaju u ljetnom čitanju!  

PODIJELI: