Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca
Mladi

Ljeto u knjižnici

Knjižnica i ove godine za svoje članove tijekom srpnja i kolovoza organizira razne programe i radionice. Aktivnosti su namijenjene predškolcima i učenicima osnovne i srednje škole i održavat će se u Dječjoj knjižnici, Knjižnici Veruda, Knjižnici Vodnjan i Knjižnici Žminj te dijelom i u Čitaonici Kluba umirovljenika umjesto u Središnjoj knjižnici koja je do daljnjeg zatvorena radi sanacije prostora nakon požara.
Broj sudionika za pojedine radionice je ograničen te se prijave za sudjelovanje primaju do popunjenja dostupnih mjesta. Aktivnosti su namijenjene članovima Knjižnice te se sudjelovanje ne naplaćuje.

POSTANI LJETNI NAJČITATELJ GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE PULA
Ogranci Gradske knjižnice i čitaonice Pula - Dječja knjižnica, Knjižnica Veruda, Knjižnica Vodnjan i Knjižnica Žminj - ovoga ljeta organiziraju natjecanje Ljetni najčitatelj.
Pozvani su svi predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola, knjigoljupci i oni koju tu ljubav tek otkrivaju, da se uključe u natjecanje koje će trajati od 11. srpnja do 31. kolovoza 2022. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu koja se može preuzeti u Dječjoj knjižnici, Knjižnici Veruda, Knjižnici Vodnjan ili Knjižnici Žminj te pročitane knjige upisivati u tablicu.
Ljetni najčitatelji biraju se u četiri kategorije: predškolci, učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolci. Cilj je pročitati najviše knjiga u svojoj kategoriji te uživati u ljetu uz more knjiga. Svečanim proglašenjem pobjednika te uručenjem nagrada i priznanja obilježit će se Međunarodni dan pismenosti - 8. rujna.


VJEŽBE ČITANJA ZA UČENIKE 1. i  2. RAZREDA
Tijekom srpnja i kolovoza u Dječjoj knjižnici održavat će se Vježbe čitanja za mlađi osnovnoškolski uzrast uz pomoć kvalitetne stručne literature iz područja razvoja govora, jezika i izražavanja. Čitanje prate usmene i pismene jezične igre, vježbe pamćenja, pažnje, prepričavanja i razumijevanja pročitanog.
Vježbe čitanja organizirane su u dva termina, ovisno o dobi polaznika: za učenike prvog razreda osnovne škole održavat će se svake srijede (prvi susret je 13. srpnja od 10 do 11 sati), a radionice vježbanja čitanja za učenike drugog razreda svakog četvrtka (prvi susret je 14. srpnja od 10 do 11 sati). Zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave osobno u knjižnici, telefonom na (052) 213 882 ili na mail djecja@gkc-pula.hr .


KREATIVNO JUTRO „ZA GEU“
U suradnji s Klubom žena liječenih od karcinoma dojke GEA u prostorima Čitaonice kluba umirovljenika Pula 12. i 13. srpnja od 9 do 11 sati održat će se dvije kreativne radionice koje će voditi Fina Balta-Šošić. Radionice su namijenjene učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima, koji će izrađivati uporabne predmete za aukcijsku humanitarnu prodaju Kluba GEA. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na programi@gkc-pula.hr.


ISTRAŽIVAČI MORA -  EDUKATIVNO-STVARALAČKE RADIONICE
U Dječjoj knjižnici 12. srpnja započinje novi ciklus tematskih radionica Istraživači mora: čitamo i učimo o moru. Program obuhvaća ljetne morske priče i mali istraživački laboratorij te se sastoji od 4 povezane tematske radionice, koje će se održavati utorkom od 9 do 11 sati (12. 7., 19. 7, 26. 7., 2. 8.). Radionice su namijenjene djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta (od 7 do 10 godina) uz obaveznu prijavu osobno u knjižnici, telefonom na (052) 213 882 ili na mail djecja@gkc-pula.hr .


PRIČAONICE SRIJEDOM
Pod kestenovima pred Knjižnicom Veruda 13. srpnja 2022. započinje prva u nizu ljetnih pričaonica/radionica, koje će se održavati srijedom od 10 sati. Radionice su namijenjene djeci predškolske i mlađe školske dobi, a dolazak je potrebno najaviti osobno u knjižnici, telefonom na (052) 211 611 ili mailom na veruda@gkc-pula.hr.


SLOVA U POKRETU
U prostorima Čitaonice kluba umirovljenika Pula organiziramo radionicu animiranog filma Slova u pokretu, koju će voditi Marko Zdravković-Kunac iz Pulske filmske tvornice. Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole te se sastoji od pet susreta u razdoblju od 8. do 12. kolovoza od 10 do 13 sati. Polaznici će s voditeljem kreirati priču na temu povijesti knjižnica i pisma, elemente priče pretvarati u sličice, a rezultat rada bit će animirani film. Broj sudionika je ograničen, a zainteresirani se mogu prijaviti na programi@gkc-pula.hr.


IZGRADI PRIČU
Ovog ljeta u Dječjoj knjižnici pišemo, stvaramo i gradimo u 3 dimenzije! Stigle su 3D olovke, jednostavni uređaji koji koriste isti materijal kao i 3D printeri samo što se čarolija stvaranja ne prepušta stroju, već je sve doslovno u rukama onog koji stvara. Kreativna radionica Izgradi priču s 3D olovkama održavat će se utorkom tijekom kolovoza (9. 8., 16. 8., 23. 8., 30. 8.) od 9 do 11 sati. Namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole uz obaveznu prijavu na osobno u knjižnici, telefonom na (052) 213 882 ili na mail djecja@gkc-pula.hr jer je broj polaznika ograničen.


Podsjećamo da ovog ljeta Dječja knjižnica i Knjižnica Veruda zbog iznimne situacije rade cjelodnevno od 7.30 do 20 sati. Pozivamo naše članove i nove korisnike da posjete knjižnice, posude ljetno štivo za čitanje, a djecu i roditelje da se dodatno zabave uz čitanje, crtanje i društvene igre u prostoru knjižnice.

 

Galerija fotografija

PODIJELI: