Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli

Čitaj jače 2022. - godišnji čitateljski izazov za odrasle

Zakoračili smo u novu kalendarsku godinu, što znači da je vrijeme da najavimo naš drugi čitateljski izazov Čitaj jače!

Cilj izazova je potaknuti vas da proširite svoje horizonte i probijete svoj udobni čitateljski mjehurić, istražite, riskirate i uživajte u novim knjigama. Kao i prošle godine, pripremili smo teme koji će vas potaknut da istražite književnike, likove, mjesta radnje, žanrove, književne vrste – knjige koje možda inače ne biste odabrali.

Čitaj jače 2022. počinje 1. veljače i traje do 30. studenog te donosi tematske zadatke koji pozivaju čitatelje da prošire svoj svjetonazor kroz knjige.
Pravila su ista kao i u prošlogodišnjem izazovu: sami određujete tempo čitanja i birate knjige prema zadanim temama, a izazov ste završili kad riješite sve zadatke. Možete čitati po jednu knjigu po zadatku, ali i više zadataka „odraditi“ jednom knjigom. Također, imate pravo jednom iskoristiti DNF jocker (Did not finish / Nisam dovršio). Još jednom pripremili smo listiće za bilješke o pročitanim knjigama, koje prilažete pri odrađenom izazovu.

Ako se mučite s nekim od zadataka, svakako potražite pomoć knjižničara ili se pridružite zajednici #čitajjače izazova u Facebook grupi gdje možete podijeliti svoj napredak u izazovu, razgovarati o zadacima, razmjenjivati dojmove o pročitanim knjigama.

Detaljne upute i listiće za bilješke možete od 1. veljače preuzeti osobno na Odjelu beletristike Središnje knjižnice ili pošaljite upit na e-mail programi@gkc-pula.hr.

Odvažite se i uživajte u iskustvu! A sve koji uspješno izvrše sve zadatke, na kraju puta čeka i poklon-paket.

Nemojte samo čitati ... čitajte jače!

PODIJELI: