Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Predstavljamo Čitateljsku putovnicu u novom ruhu i Obiteljsku putovnicu

Čitateljska putovnica program je poticanja čitanja koji Dječja knjižnica provodi od 2014. godine. U Godini čitanja Putovnica je promijenila svoje ruho te joj se pridružila Obiteljska putovnica, namijenjena najmlađim članovima.

Čitateljska putovnica

Čitateljska putovnica program poticanja čitanja kod djece te je osmišljena kao nagradna igra Dječje knjižnice, ogranka Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Nagradna igra započinje 11.11., na Dan hrvatskih knjižnica, i završava istoga dana iduće godine.

Pravo sudjelovanja u ovom programu poticanja čitanja imaju djeca od prvog do osmog razreda koja su članovi Gradske knjižnice i čitaonice Pula, neovisno o ogranaku.

Potrebno je pročitati maksimalno 52 knjige u 52 tjedna, a oni najbolji bit će nagrađeni u sljedećim kategorijama:

   - učenici nižih razreda osnovne škole

   - učenici viših razreda osnovne škole

Čitateljsku putovnicu potrebno je samostalno ispunjavati i pročitane naslove ocijeniti bojanjem zvjezdica, a pri povratku knjige, putovnicu ovjeriti u knjižnici u kojoj je posuđena.

Na posljednjoj stranici vlasnik putovnice može složiti svoju top-listu preporuka – 10 najboljih naslova po vlastitom izboru.

Obiteljska putovnica

Obiteljska putovnica je osmišljena kao nagradna igra Dječje knjižnice, ogranka Gradske knjižnice i čitaonice Pula, s ciljem poticanja čitanja djeci od rođenja.

Nagradna igra započinje 11.11., na Dan hrvatskih knjižnica, i završava istoga dana iduće godine.

Pravo sudjelovanja u ovom programu poticanja čitanja imaju djeca do 6. godine i njihovi roditelji koji su članovi Gradske knjižnice i čitaonice Pula, neovisno o ogranku.

Obiteljska putovnica ispunjava se na način da vlasnik putovnice upisuje autora i naslov te knjigu ocijeni bojanjem zvjezdica, a pri povratku knjige, putovnicu je potrebno ovjeriti u knjižnici u kojoj je knjiga posuđena. Posebna preporuka odnosi se na one slikovnice/knjige koje su vas se iz nekog razloga posebno dojmile i zaslužuju dodatni komentar.

Na posljednjoj stranici nalazi se obiteljska preporuka – popis slikovnica koje su vam se najviše svidjele i zašto ih preporučujete.

Draga djeco i roditelji, požurite u Dječju knjižnicu po svoju putovnicu i uživajte u beskrajnim putovanjima. Ovo putovanje traje godinu dana, a svi oni koji ispune putovnicu i izvrše sve zadatke koji su zadani bit će prigodno nagrađeni.

Čekamo vas u Dječjoj knjižnici!

PODIJELI: