Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od utorka 16. studenoga 2021. godine u Knjižnicu je dopušten ulazak korisnicima i poslovnim suradnicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta. Više informacija o uslugama za vrijeme pandemije COVID-19 pogledajte ovdje.
Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Irski veleposlanik posjetio Knjižnicu

Knjižnica je 18. listopada 2021. ugostila Nj. E. Ruaidrhi Dowlinga, veleposlanika R. Irske u RH.

Veleposlanik je u pratnji ravnateljice Nele Načinović razgledao Središnju knjinicu uz razgovor o Jamesu Joyceu i obilježavanju Bloomsdayja u Puli, projekta koji Knjižnica, u suradnji s udrugom Bloomsday Croatia, provodi već deset godina. Predstavljeni su kulturni i obrazovni programi koji su realizirani kroz dosadašnja izdanja, ali i otvorene nove teme za buduće manifestacije posvećene liku i djelu velikog irskog pisca koji je neko vrijeme živio u Puli.

Dan 16. lipnja posvećen je Jamesu Joyceu, koji je u Puli živio i stvarao krajem 1904. i u prvoj polovici 1905. godine. Manifestacija uključuje kulturne programe s ciljem populariziranja književnosti, knjige i čitanja te informiranja i educiranja građana o važnosti književnog i kulturnog nasljeđa. Manifestacija Bloomsday u Puli uključuje različite kulturne programe s ciljem populariziranja knjige i čitanja, informiranja i educiranja građana o važnosti čitanja, književnog i kulturnog nasljeđa te informiranja. Razvoj čitalačkih navika i razumijevanja važnosti književnosti ovisi i o poznavanju kulturne baštine, a važna metoda u tom procesu jest približavanje književnog te kulturnog nasljeđa, kroz specijalizirane programe i akcije. Stoga je osnovni cilj ovog programa promocija knjige i čitanja, kao i omogućavanje ranog upoznavanja stranih jezika te povijesti književnosti.

PODIJELI: