Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli
Mladi

Priče za laku noć uskoro i na odjelu pedijatrije OB Pula

Riječka Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić, u suradnji s pulskom udrugom Suncokret i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula započinje projekt ˝Pripovjedač/pripovjedačica priča hospitaliziranoj djeci za laku noć˝.

Cilj projekta je osnažiti hospitalizirano dijete i pružiti mu osjećaj podrške zajednice. Provođenje projekta, uz podršku Ministarstva zdravstva, započelo je 2009. godine na Odjelu hematologije i onkologije Klinike za pedijatriju u Rijeci, a postepeno su se počele uključivati i druge bolnice u Hrvatskoj. Želja je bila i na području Istarske županije djeci u bolnici smanjiti negativne posljedice hospitalizacije.

Djeca su aktivni sudionici projekta: sami odabiru slikovnice, postavljaju pitanja, daju odgovore, a volonteri se svakodnevno trude unijeti nešto novo u njihovu bolničku rutinu.

I u Puli će se projekt provoditi uz pomoć brojnih istarskih volontera: udruga Suncokret organizira 27. i 28. veljače pripremni seminar u Puli, nakon čega slijedi selekcija te odabir volontera. Odabrani volonteri svakog dana od 19 do 20 sati čitat će djeci priče iz knjiga koje će sami odabrati ili dobiti iz pulske knjižnice. Prijave se primaju na e-mail pricalice@suncokret.hr.

Više informacija o projektu možete pronaći na www.udruga-portic.hr te www.suncokret.hr.

PODIJELI: