Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Međunarodni dan dječje knjige

Ove godine prilika je to i za obilježavanje četvrte obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja Čitaj mi!.

Kampanja Čitaj mi! pokrenuta je u Europskoj godini čitanja naglas (2013.) s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima da bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom; također, s ciljem da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u narodnim knjižnicama, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postane što intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja. Kampanja je službeni je kandidat za nagradu "Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA)" 2017., najveću svjetsku nagradu za promicanje dječje književnost i književnosti za mlade.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula obilježit će Međunarodni dan dječje knjige i četvrtu obljetnicu nacionalne kampanje Čitaj mi! radionicama na Dječjem odjelu Središnje knjižnice i u Dječjoj knjižnici.

DJEČJI ODJEL SREDIŠNJE KNJIŽNICE

  • petak, 31. ožujka / 17 sati: svaštarnica Dobro nam došli gosp. Andersene
  • subota, 1. travnja / 11 sati: medioteka Carevo novo ruho
  • ponedjeljak, 3. travnja / 18 sati: Čituljica - Andersenova bajkaonica pod zvijezdama (Noć čuvara priča) 

DJEČJA KNJIŽNICA

  • ponedjeljak, 3. travnja: Čitaoče, ne ljuti se! – Andersenove bajke
  • utorak, 4. travnja: Skrivene bajke – sudjeluje DV Cvrčak

PODIJELI: