Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti i događanja

Mladi

Čitamo s autoricom: Petra Valković

Naša sugrađanka Petra Valković u okviru drugog izdanja manifestacije Pula čita! 8. svibnja 2024. predstavila je svoje fantasy duologiju - romane Zaboravljeni i Vraćeni.

Na Odjelu za djecu i mlade susrela se s učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, a susret je moderirala Željka Kondić-Dabo, knjižničarka popularne Lipe.


Petra Valković rođena je 1983. u Puli, gdje živi i radi. Završila je studij povijesti i kroatistike na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a pisanjem se bavi od srednjoškolskih dana. Dosad joj je objavljeno nekoliko kratkih fantasy i SF priča u različitim zbirkama (Festivala fantastične književnosti i grupe autora Pisci i književnost) te članaka povijesne tematike. Aktivna je i na Facebooku gdje objavljuje kratke priče i crtice. Petrin svijet je svijet dualizma, dobra i zla u obliku tri ravni - Bjeloravan, Sivoravan i Crnoravan. Kada umre, svaka osoba dospije u Sivoravan koja je raskrižje putova i odande ide na jednu ili drugu stranu, a sve ovisno o tome kakva je bila za života

PODIJELI: