Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Djeca

Čitajmo zajedno: obiteljske pričaonice za predškolce i njihove roditelje u Knjižnici Vodnjan

U okviru programa Ljeto u knjižnici svakog četvrtka od 10 sati u Knjižnici Vodnjan tijekom srpnja i kolovoza održavat će se obiteljske pričaonice za predškolce i njihove roditelje Čitajmo zajedno.

Ove obiteljske pričaonice dio su Mini ljetnog čitateljskog izazova, no sudjelovati mogu svi zainteresirani neovisno o tome sudjeluju li u čitateljskom izazovu.

Cilj radionice je stvaranje ljubavi prema knjizi već u najranijoj dobi te razvijanje mašte i kreativnosti kod naših najmlađih čitatelja. Svaka priča donosi nove pustolovine potičući dječju maštu i razumijevanje svijeta oko nas. Kroz čitanje priča i slikovnica uronit ćemo u svijet fantastičnih avantura, razigranih likova i poučnih poruka.

Čitanje od najranije dobi pomaže djetetu da zavoli knjigu, unapređuje djetetove sposobnosti slušanja, bogati maštu i kreativno mišljenje, unapređuje djetetove sposobnosti slušanja, pomaže mu da razvije predčitalačke vještine neophodne za samostalno čitanje, izaziva zadovoljstvo i ugodu djeteta te razvija njegove interese. Djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, razvijaju predčitačke vještine.

PODIJELI: