Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Djeca

Put oko svijeta u 8 mitova: upoznajemo drevne mitove i legende

• Odjel za djecu i mlade (Središnja knjižnica)
• petkom / od 10 do 12  sati (prvi susret 12. srpnja)
• dob: 7 do 12 godina

U petak, 12. srpnja 2024. započinje ciklus radionica petkom na temu mitova i legendi iz različitih dijelova svijeta: od antičke Grčke do drevnih egipatskih priča, od nordijskih legendi do japanskih mitova, polaznici će putovati kroz vrijeme i prostor.

Kroz priče o bogovima, herojima, čudovištima i čarolijama, djeca će se upoznati s različitim kulturnim vrijednostima, vjerovanjima i načinima života različitih naroda. Osim toga, upoznat će i s različitim interpretacijama prirodnih fenomena te s raznim moralnim poukama koje su sadržane u tim pričama. Osim što će čuti priče, imati će priliku sudjelovati u interaktivnim aktivnostima koje će im pomoći da bolje razumiju mitove i legende koje istražuju. Kroz kreativne radionice, djeca će imati priliku izraziti svoju maštovitost i interpretirati mitove na svoj način.

Ove dvosatne radionice namijenjene djeci u dobi od 7 do 12 godina te pružaju sveobuhvatno i interaktivno iskustvo učenja o različitim kulturama, tradicijama i mitologiji diljem svijeta, djeca ne stječu samo nova znanja, već i razvijaju poštovanje, razumijevanje i znatiželju prema različitim kulturama i njihovim naslijeđima.

Ovaj ciklus ljetnih radionica dio je Ljetnog čitateljskog izazova, no sudjelovati mogu i djeca koja nisu uključena u izazov.

Sudjelovanje se ne plaća, no potrebno je prijaviti se zbog pripreme materijala za rad.

Informacije i prijave:

  • osobno na Odjelu za djecu i mlade
  • 052 300 405
  • djecji.odjel@gkc-pula.hr

PODIJELI: