Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli

Večer poezije i glazbe s Umbertom Druschovicem

Večer poezije i glazbe s Umbertom Druschovicem održana je 17. svibnja 2024. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

S autorom je o zbirci pjesama Le parole del vento razgovarala novinarka, prevoditeljica i književna kritičarka Vanesa Begić.

Autorova čitanja glazbenim ulomcima obogatila je tršćanska harfistica Elise Manzutto.


Umberto Druschovic / rođenjem Pijemontežanin, ali s dalekim balkanskim, grčkim, turskim i francuskim korijenima. U Aosti živi više od 40 godina. Nekadašnji zaposlenik banke, veliki je zaljubljenik u književnost. Poeziju piše više od trideset godina, a njegova prva zbirka I colori dell'acqua (objavljena je u nakladi Stylos – Aosta) iz 2003. godine doživjela je nekoliko reizdanja. Nova zbirka Le parole del vento, koju je uredila Editrice Accademia Barbanera, donosi izbor pjesama napisanih posljednjih godina. Pjesme su mu do sada dobile više od 50 državnih, brojne posebne nagrade te razna priznanja.

Elisa Manzutto / Rođena u Trstu 1991., Elisa Manzutto diplomirala je političke i upravne znanosti s temom iz suvremene povijesti na Sveučilištu u Trstu i ima TTCT diplomu iz podučavanja irske harfe na Comhaltasu u Dublinu (Irska). Od 2008. studira klasičnu i keltsku harfu. Tijekom godina pratila je majstorske tečajeve keltske i klasične harfe u Italiji, Sloveniji i Irskoj kod međunarodno poznatih učitelja kao što su Patrizia Tassini, Lincoln Almada i Dearbhail Finnegan. Od 2015. godine posvetila se nastavi keltske harfe, glazbenoj propedeutici, prezentaciji instrumenta u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te kurikularnoj nastavi glazbe. Aktivna je i kao glazbenica i kao organizatorica kulturnih događanja te umjetnička voditeljica, posebice koncertne sezone "Euterpe" koju je osmislila 2016. Surađuje s raznim kazališnim glumcima na stvaranju scenskih čitanja i s drugi glazbenici, na području komorne glazbe. Diplomirala je na trojezičnom magistarskom studiju muzikologije na Fakultetu za obrazovne znanosti Sveučilišta u Bolzanu, a priprema se i za upis na dvogodišnji specijalistički studij keltske harfe na konzervatoriju u Latini (Lazio).

 

Galerija fotografija

PODIJELI: