Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli
Mladi

Pula čita! / otvorenje izložbe i susret s ilustratoricom: Lila Prap

U izložbenom prostoru Gradske knjižnice i čiatonice Pula u četvrtak, 9. svibnja 2024. u 11 sati bit će otvorena izložba radova ilustratorice Lile Prap, s kojom ćemo razgovarati o knjima, ilstriranju slikovnica te, naravno, čitanju.

Izložba Lila Prap, međunarodno uvažena autorica knjiga za djecu (Slovenija, Celje) u Puli gostuje do 31. svibnja 2024.

Lilijana Praprotnik Zupančič, poznata pod pseudonimom Lila Prap, slovenska je ilustratorica i spisateljica. Rođena je u Celju. Studirala je arhitekturu na Sveučilištu u Ljubljani i radila kao arhitektica prije nego što se odlučila posvetiti grafičkom dizajnu i ilustraciji.

Najpoznatija je po svojim humorističnim slikovnicama za djecu, objavljenim kako u Sloveniji tako i u inozemstvu. Njezine slikovnice su prevedene na više od trideset jezika. U Japanu je izuzetno popularna serija animiranih filmova o životinjama, nastalih prema njezinoj slikovnici ZAŠTO? Tako japanski mališani znaju Liline odgovore na brojna ZAŠTO.

Dobitnica je brojnih slovenskih nagrada (Levstikova nagrada i Nagradu Prešeren) i međunarodnih prinanja poput diplome IBBY Časne liste, a nekoliko je puta bila nominirana za nagrade Hans Christian Andersen i Astrid Lindgren. Lilu je hrvatska publika imala prilike upoznati nekoliko puta na Sajmu dječje knjige Šibenik kroz radionice i izložbe, na Prvom dječjem sajmu knjiga u Zagrebu i sada u Puli na manifestaciji Pula čita!

PODIJELI: