Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli

Pula čita! / Susret s autorom: Snježana Banović

U utorak, 8. svibnja 2024. u 19 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula u okviru manifestacije Pula čita predstavili smo gošću Snježanu Banović, s kojom je o knjigama i pisanju razgovarao Đorđe Matić.

Ta poznata redateljica i teatrologinja dokazala se i kao književnica svojim autobiografskim djelom Kronika sretnih trenutaka, objavljenim 2023. godine.

Kronika sretnih trenutaka intimna je knjiga u kojoj progovara o životu osamdesetih godina prošlog stoljeća u Zagrebu. Banović toplo i nježno opisuje vrijeme u kojem je sazrijevala, ono u kojem su glazba, film, kazalište i izložbe bile izuzetno važne životne komponente.

To je doba u kojem su se srednjoškolci ozbiljno bavili novinarstvom i bili zadivljeni profesoricom Slavenkom Drakulić koja ih upoznaje s tajnama feminizma. Još je mnogo poznatih imena, osim Slavenke, koja se spominju u ovoj knjizi. Od brojnih značajnih informacija istaknut ćemo da je Banović redovita profesorica na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a objavljivala je i teatrološke knjige: Država i njezino kazalište (2012.), Kazalište krize (2014.), Službeni izlaz (2018.), Kazalište za narod (2020.).

PODIJELI: