Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli

Riječi za zdravlje: Dunja Gulin "Što i kako jesti? 10 važnih (i jednostavnih!) savjeta za optimalno fizičko i mentalno zdravlje"

Dunja Gulin bila je gošća trećeg predavanja iz ciklusa Riječi za zdravlje, koje Knjižnica organizira jednom mjesečno: 5. travnja 2024. održala je u prepunoj dvorani Središnje knjižnice predavanje Što i kako jesti? 10 važnih (i jednostavnih!) savjeta za optimalno fizičko i mentalno zdravlje.


O predavanju:

Opće je poznato da ljubav ide kroz želudac, no najnovija znanstvena istraživanja potvrđuju da i zdravlje definitivno ide kroz želudac! I to u punoj većoj mjeri nego se to smatralo prije desetak godina.

Na ovom ćete sažetom i praktičnom predavanju saznati koje korake u prehrani možete učiniti već danas da smanjite upalne procese u tijelu, izbjegnete nagli rast i pad šećera u krvi, pojačate imunitet, zaboravite na brojanje kalorija, povećate razinu energije te postignete bolje raspoloženje.

O predavačici:

Dunja Gulin po struci je profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti, no od samog početka studija paralelno se educira na području prirodne prehrane kojom se profesionalno bavi već 20 godina.

Autorica je 10 kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku od kojih se neke prevedene na brojne svjetske jezike.

Godine 2016. završila je Plant-Based Nutrition program dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell.

Danas vodi Detoks programe uživo i online, budno prati saznanja o prehrani koje nam nudi najmodernija znanost, i u skladu s time prilagođava svoj rad, kao i vlastitu prehranu.

Završava 5. godinu psihoterapijske edukacije (Integralna tjelesna psihoterapija) te stečenim znanjima povezuje prehranu i mentalno zdravlje.

PODIJELI: