Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli

Predstavljanje knjige i razgovor o poeziji s Bogdanom Trivak

Knjižnica Vodnjan 12. svibnja 2023. ugostila je Bogdanu Trivak koja je predstavila svoju višejezičnu pjesničku zbirku Trivia.

Ovu poetsku večer moderirala je Vanesa Begić, novinarka, književna kritičarka i prevoditeljica.

Bogdana Trivak diplomirala je strane jezike i književnost na Sveučilištu "Gabriele d'Annunzio" u Pescari s temom Sentimentalno putovanje Uga Foscola (mentor prof. Marilena Giammarco). Piše na talijanskom i hrvatskom jeziku. Nedavne publikacije uključuju Arpe di Orfeo (s predgovorom Dantea Marianaccija), esej književne kritike Ugo Foscolo e il Viaggio sentimentale (Izdavač Fondazione Mario Luzi, Rim 2018.), zbirka Orfeo della dama (Edizioni Carabba, Lanciano 2016.), dvojezično talijansko-hrvatsko izdanje, zbirku Dal Nulla (Nuovi Poeti Ermetici, Treviso 2016.) i vodič Priručnik za preživljavanje (Pescara 2005.). Djela su joj nagrađivana ili s posebnim priznanjima okrunjena na raznim pjesničkim i književnim natjecanjima. Djeluje kao književnica, prevoditeljica, književna kritičarka, kulturna aktivistica i jezična posrednica.

"Zbirka poezije Bogdane Trivak predstavlja intimni i duboki onkraj unutar kojeg riječi koegzistiraju s dragocjenim ritmičkim tonovima i impozantnom simboličkom sumom. Kao što naslov knjige evocira, čitatelj je u mogućnosti kretati se između dvije nepostojane obale koje sadrže more osebujnih i snažnih koncepata. Poezija Bogdane Trivak nikad nije puka vježba stilske vještine. Autorica nas vodi za ruku u labirint napetosti i vibracija, zastoja i pokreta koji se nanose i izbacuju, materijaliziraju na stranicama kao novi idiom oslobođen bilo kakve prekonceptualnosti jezika. 'Trivia' je fascinacija i književna mudrost". Michele Gentile, talijanski pisac

PODIJELI: