Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Mladi

Uz Svjetski dan turizma: Izložba Refleksije/Reflections

Ovogodišnjom temom manifestacije Svjetski dan turizma - Rethinking tourism / Promišljajmo turizam (27. rujna) promišlja se novi pristup kojim će se podržati originalni, neotkriveni, manje eksponirani sadržaji i mjesta. Stoga su učenici i djelatnici Škole za turizam ugostiteljstvo i trgovinu (Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva) i ove godine u suradnji s Knjižnicom priredili prigodnu izložbu - Refleksije/Reflections u izlogu Čitaonice Kluba umirovljenika.

Kreativni učenici iz popularne "Lipe" svojim su fotografskim i literarnim radovima prikazali umjetničke refleksije i interpretacije sjećanja na provedeno vrijeme kao "odraz nas samih". Izložena zrcala reflektiraju emocije, a nadahnuće proizlazi iz očaravajućih trenutaka "onkraj" popularnih turističkih odredišta. Takvi su doživljaji opisani u stihovima učenice Ane Kuhar: Ja vidim sebe i sve se opet vraća... boje mjesečeve sjene, vjetar donosi glasove, miris ljetnog zraka, kao i u tekstu učenice Tee Rojnić: Sjajno je znati da će me sutra i još mnogo dana čekati - more...
Učeničke fotografije donose dojmljive prizore obojanog neba i morskih pejzaža u odrazu, obrise prolaznika i sjene živopisnih motiva. U specifičnoj interpretaciji izložbe mogu sudjelovati i prolaznici te svoj odraz promotriti u jednom od ogledala u izlogu i tako doživjeti vlastiti "odraz sjećanja".

U oblikovanju izložbe sudjelovale su učenice: Tea Rojnić, Lea Šaravanja, Sara Bradarić, Ana Kuhar, Adna Iskrić i nastavnice Vedrana Brajković, Irena Kiss, Tamara Ivančan i knjižničarka Željka Kondić Dabo.

PODIJELI: