Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od utorka 16. studenoga 2021. godine u Knjižnicu je dopušten ulazak korisnicima i poslovnim suradnicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta. Više informacija o uslugama za vrijeme pandemije COVID-19 pogledajte ovdje.
Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Izložba slika "Moj svijet" Mirjane Hrvatin

Događanja

Datum: 14.1.22.
Sat: 18:00h
Lokacija: Središnja knjižnica
Publika: Odrasli

Izložba slika Mirjane Hrvatin Moj svijet bit će otvorena u petak, 14. siječnja 2022. u 18 sati u Središnjoj knjižnici.


"Samostalna izložba slika "Moj svijet" Mirjane Hrvatin treća je samostalna izložba ove autorice koja se ljubiteljski bavi slikarstvom već dugi niz godina. Prva znanja i iskustva stjecala je učeći od akademskih slikara u tehnici ulja na platno, koju je s vremenom, tražeći medij koji najviše odgovara njezinom izričaju, zamijenila akrilom. Ovaj, najrecentniji ciklus njezinih radova nastalih u protekle dvije godine tehnikom akrila na platno, pogled je u intimni svijet motiva koji govore o ljubavi kroz gotovo apstraktnu formu", zapisala je, između ostalog, Tina Širec Džodan u katalogu izložbe.


"Uvođenjem novih motiva i zaokretom prema nestvarnim atmosferama, Mirjana Hrvatin, viđeno i izmišljeno sretno isprepleće, a fantazijom uklanja granice između stvarnog i nestvarnog. (...) Raduje susret s ovim slikama jer svojom bogatom maštom Mirjana Hrvatin nam poetski preobražava stvarnost u neku ljepšu zbilju, pa makar po nju posegli sve do svemira", zaključuje Đorđe Stošić, akademski slikar, u katalogu koji prati izložbu.

PODIJELI: