Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Odrasli

Pula čita! / Susret s autoricom: Julijana Matanović

Jedan od lajtmotiva ovogodišnjeg Pula čita! bio je da "i na početku i na kraju bijaše kava" te smo stoga manifestaciju zaključili susretom s autoricom Julijanom Matanović.

U dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula 9. svibnja 2024. u 19 sati u punoj dvorani Središnje knjižnice održano je književno druženje sa spisateljicom neiscrpne energije te duboke vjere i strasti u priče i pričanje, s kojom je razgovarao Zoran Maljković, urednik i autor.

Julijana Matanović piše i knjige za djecu i mlade pa je u 13 sati u Kinu Valli organiziran književni susret za učenike Gimnazije, Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te Strukovne škole, njigove nastavnice i nastavnike te školske knjižničare.


Julijana Matanović poznata je hrvatska spisateljica i književna kritičarka koja svoje književne uspjehe postiže pisanjem romana za odrasle i djecu. Omiljena kod svih generacija čitatelja. Ova spisateljica i sveučilišna profesorica u svojim djelima mnogo otkriva o sebi te piše otvoreno o vlastitim iskustvima, emocijama i životnim situacijama. Na hrvatskoj književnoj sceni pojavila se 1997. sa svojom zbirkom pripovjedaka Zašto sam vam lagala. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, a njezina djela su prevedena na mnoge jezike. Napisala je više od dvjesto ogleda, eseja i književnih kritika.

 

PODIJELI: