Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Odrasli
Djeca
Mladi

Radionica "Iskorak u budućnost: siguran gaming i gaming kao esport"

Svjedoci smo sve većoj izloženosti digitalnim medijima i tehnologiji, što rezultira rastućim interesom za esport i gaming među svim generacijama. Ova izloženost oblikuje naš način života, interakcije i način na koji provodimo slobodno vrijeme. Sve više ljudi, uključujući i roditelje i djecu, žele bolje razumjeti ovaj digitalni svijet kako bi se prilagodili i sudjelovali na pozitivan način. Stoga je važno pružiti im platformu gdje se mogu steći znanja i vještine kako bi kako bi bolje razumjeli digitalnu kulturu koja ih okružuje.

Fantastic Esports, organizacija koja se bavi edukacijama, radionicama  organizacijom turnira i natjecanjem u nekoliko esport disciplina,, u srijedu, 13. ožujka 2024. organizira besplatnu edukativnu radionicu o esportu i gamingu Iskorak u budućnost: siguran gaming i gaming kao eport.

Program počinje u 17.30 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Kroz aktivno sudjelovanje u radionici roditelji će imati priliku naučiti više o svijetu esporta i gaminga, razumjeti različite igre i trendove, te razviti alate potrebne za upravljanje vremenom i sigurno sudjelovanje u online aktivnostima. S druge strane, djeca i mladi će moći podijeliti svoje znanje i strast prema igrama s roditeljima te naučiti o važnosti postavljanja granica i održavanju sigurnosti u online okruženjima.

Ciljevi radionice: upoznavanje roditelja s osnovama esporta i gaminga, poticanje razgovora o pozitivnim i negativnim aspektima gaminga, pružanje praktičnih savjeta roditeljima o sigurnom i uravnoteženom sudjelovanju djece u gamingu, stvaranje prostora za dijeljenje iskustava i postavljanje pitanja.

PODIJELI: