Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Odrasli
Mladi

Izložba "Underwater love"

Zaronite...
Pogledajte...jedna se morska zvijezda približava drugoj.
More je dio nas. Duboko i tajanstveno podmorje odražava naše priče.
Kao da činimo golemi ocean i dodajemo mu pojedinačne kapi.

Upravo je izložba Underwater love satkana od zasebnih kapi ljubavi prema prirodi i prema svim živim bićima. Umirujuće prostranstvo donijelo je mnogo nadahnuća učenicama Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula - "podmorsku knjižnicu, svjetlucave kornjače, skrivene morske šume ili pak razigrane sirene" - čiji su radovi predstavljeni u izlogu Čitaonice kluba umirovljenika tijekom veljače 2024. godine.

Likovni su se radovi isprepleli s fotografijama istraživača podmorja Velimira Vrzića koji je povodom Međunarodnog dana edukacije u siječnju gostovao u popularnoj "Lipi" i s učenicima razgovarao o očuvanju prirodnih bogatstava i čarima ronjenja. Učenicima je približio aktivnosti "za zdravo more" organizacija Healthy Seas i Ghost Diving, "sretan što može svijet podmorja i podvodnih aktivnosti unijeti u budućnost dobrote i volontiranja".

Poruke skrivene u podmorju donijele su zahvalnost i radost, autoricama radova Lari Hegediš, Nadiji Brezak, Nikolini Tomaić, Kori Macan, Nini Fejzić i Vanessi Širola te njihovoj mentorici Željki Kondić Dabo, knjižničarki u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

PODIJELI: