Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Djeca

Priče u prosincu: Kako je snijeg pao

Svakoga petka u 18 sati na Odjelu djecu i mlade održavaju se pričaonice za djecu predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi.

U prosincu čitamo priče božićne, novogodišnje i zimske tematike, razgovaramo o pročitanome uz kreativne i edukativne aktivnosti. Cilj je ovih radionica poticanje djece na čitanje i slušanje priča, razmišljanje o porukama koje priča prenosi te poticanje kreativnog izražavanja.

Pričoradionicu vodi Laura Novicki, odgojiteljica u dječjem vrtiću i volonterka u programu Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice u OB Pula.

Za posljednji ovogodišnji susret - 29. prosinca 2023. - odabrala je priču Kako je snijeg pao.

Djeca svake godine jedva čekaju zimu upravo radi snijega bez kojeg su njihove zimske radosti nezamislive. Međutim, jesmo li se zapitali kako na te radosti gleda sam snijeg? Sviđa li mu se da gomila djece trči po njemu, gnječi ga u grude, pravi od njega snjegoviće? A i ti snjegovići…nisu li oni ipak prezahtjevni i preosjetljivi? Pa onda te silne mrlje koje automobili, psi ili tko zna tko još naprave na njegovoj prekrasnoj bjelini... Ma nije ni čudo da je jedne godine snijeg jednostavno odlučio da ne želi pasti! No, može li snijeg samo tako ostvariti što je naumio?

PODIJELI: