Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Odrasli
Djeca

Otvorenje završne izložbe Junior+

Izložba radova nastalih za vrijeme provedbe projekta Junior+ udruge Art studio i i Obiteljskog centra - Područne službe istarske otvorena je u izložbenom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula 9. listopada 2023.


O projektu:

Način života u 21. stoljeću djeci često uskraćuje vrijeme koje provode s roditeljima u kvalitetnim slobodnim aktivnostima. Uvjeti za podizanje i odgoj djece danas su vrlo zahtjevni i nameću potrebu za sve većim uključivanjem roditelja. Uzimajući u obzir manji broj provedenih programa namijenjenih roditeljima, kao i njihovu posjećenost, nužno je poticati kulturu obrazovanja roditelja za roditeljsku ulogu.

Znajući da su u Puli sadržaji za kvalitetno upotpunjavanje slobodnog vremena namijenjeni ili samo odraslima ili samo djeci, Udruga Art studio osmislila je projekt "Junior plus", koji od 2011. godine. u zajedničkim aktivnostima angažira roditelje i njihovu djecu, a sve s ciljem pružanja rane obiteljske podrške. Projekt se provodi u partnerstvu s Obiteljskim centrom - Područne službe istarske.

Aktivnosti podrazumijevaju najprije radionice pripreme roditelja za zajedničke aktivnosti s djecom te ukazivanje na značaj tako provedenog slobodnog vremena, za što je zadužen stručnjak – psiholog Obiteljskog centra. Nakon toga slijede besplatne zajedničke radionice – likovne, keramičke, kreativne i radionice mozaika.

Rezultati projekta predstavljaju se na završnoj prezentaciji na kojoj se otvara i izložba radova te fotografija sudionika (djece i njihovih roditelja) u zajedničkim aktivnostima tijekom projekta. Projektom se šalje poruka javnosti kako je rana obiteljska podrška itekako važna za razvoj i budućnost djece, a kvalitetno roditeljstvo osobina koja se uči i treba njegovati. Udruga vjeruje da se kroz projekt osnažuje roditelje za njihovu zahtjevnu ulogu, dok djeca dobivaju ono što od svojih roditelja najviše trebaju - vrijeme i pažnju.

Projekt je realiziran uz potporu Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

Galerija fotografija

PODIJELI: