Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Djeca

Čitaš? Čitam! - novi čitateljski klub u Dječjoj knjižnici

Kako zavoljeti čitanje a da ono ne bude napor ili strah? Pridruži nam se u novom čitateljskom klubu Dječje knjižniceČitaš? Čitam!

Prvi susret čitateljskog kluba održat će se 6. listopada 2023. u 16.30 sati u Dječjoj knjižnici.

Čitateljski klub za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta (od 1. do 4. razreda) osmišljen je s ciljem da pomognemo onima koji imaju teškoće s čitanjem, koji teže savladavaju vještine čitanja, ali i onima kojima je knjiga mrska, koji se teže koncentriraju na pročitano i koji jednostavno ne vole čitati.

Kroz jednomjesečna okupljanja, na ležeran, edukativan, poticajan i kreativan način putovat ćemo kroz priče, upoznati se s fascinantnim likovima i istraživati različite i nepoznate svjetove.

Želja nam je da vam knjiga postane najbolji prijatelj, naučit ćemo vas kako da sami izaberete ono što vam najviše paše, kako da lakše razumijete tekst, kako da bolje usvojite nepoznato i na koncu, da odgojimo dobre čitače s razvijenom maštom i bogatog rječnika.

Cilj ovog čitateljskog kluba razvijanje je vještina čitanja i komunikacije, stvaranje mentalnih mapa za lakše razumijevanje pročitanog, poticanje djece na samostalno istraživanje i na osnaživanje kritičkog mišljenja, jačanje samopouzdanja, razvijanje koncentracije, pažnje, pamćenja, mišljenja i logičkoga zaključivanja. Važno je da djeca od najranije dobi razvijaju kreativnost, obraćaju pozornost na ključne riječi i pojmove jer se time omogućava dublje razumijevanje pročitanog što će im koristiti kroz daljnje obrazovanje i školovanje.

Čitanje je vještina na kojoj se grade ostale vještine i zato nam se pridruži!

KADA? 6.10. u 16.30 sati (prvi susret)
TKO? djeca od 1. do 4. razreda
GDJE? Dječja knjižnica, Smareglina 2
PRIJAVE: djecja@gkc-pula.hr ili 052 213 882

„Tko zna čitati, može i zna učiti!“ Dragutin Rosandić

PODIJELI: