Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Notizie

Pasticcini istriani per gli ufficiali della K.u.K.

Dragica Lukin vrhunska je slastičarka i članica Hrvatske kulinarske akademije. Znanja i iskustva stekla je u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je brojnih nagrada za slastičarstvo, humanost, zalaganja, promicanje turizma te, što je posebno značajno, hrvatskih antičkih slastica. Educirala je i mnoštvo đaka diljem Hrvatske, redovito sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže djeci te piše knjige i tekstove o slasticama.

Vođena idejom očuvanja gastronomskog nasljeđa Dragica Lukin pokrenula je projekt Zlatna kroštula u cilju afirmacije istarskog autohtonog slatkiša.

Kroštula je jedan od malobrojnih autohtonih istarskih slastica kojima su stanovnici Pule i u prošlim stoljećima mogli zasladiti nepce. 

Na radionici u Središnjoj knjižnici Istarska slastica za K.u.K. časnike Dragica Lukin pokazat će kako pripremiti ovu tradicionalnu slasticu, koja bi se mogla naći na bilo kojoj carskoj i kraljevskoj trpezi.

U večer će nas uvesti i predstaviti Dragicu Lukin dr.sc. Alida Perkov.

PODIJELI: