Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Okrugli stol o prevenciji nasilja među djecom i mladima

Vršnjačko nasilje, nažalost, prisutno je u svim sredinama, a  iskustva pokazuju da je prevencija učinkovitija kada nadležne državne institucije i ostali subjekti koji se bave djecom i zaštitom dječjih prava surađuju, a javnost se senzibilizira i educira.

Nasilje među djecom i mladima je svako izravno, namjerno ili neslučajno, fizičko ili psihičko nasilno ponašanje s ciljem povrjeđivanja vršnjaka, koje može varirati u težini, intenzitetu i vremenskom trajanju. Nasiljem se smatraju udaranje, šamaranje, naguravanje, čupanje, oduzimanje stvari ili novca, izrugivanje zbog bilo kojeg oblika različitosti, nazivanje pogrdnim imenima, isključivanje iz grupe i slični oblici ponašanja.

Organizator okruglog stola je Forum za ljudska prava i društvenu pravdu Gradske organizacije OraH Pula, a sudjeluju psiholog Dževdet Hadžiselimović, stručna savjetnica-defektologinja na Općinskom sudu Ingrid Šandorov, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Pula Damjan Bistričić, voditeljica terapijskih pasa i dopredsjednica Udruge za pet therapy Goranka Rosanda Furlan, mag. psych. i (H)NLP trenerica Vanja Prvulović te moderatorica Dragica Pršo.

PODIJELI: