Dragica Lukin vrhunska je slastičarka i članica Hrvatske kulinarske akademije. Znanja i iskustva stekla je u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je brojnih nagrada za slastičarstvo, humanost, zalaganja, promicanje turizma te, što je posebno značajno, hrvatskih antičkih slastica. Educirala je i mnoštvo đaka diljem Hrvatske, redovito sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže djeci te piše knjige i tekstove o slasticama.
Vođena idejom očuvanja gastronomskog nasljeđa Dragica Lukin pokrenula je projekt Zlatna kroštula u cilju afirmacije istarskog autohtonog slatkiša.
Kroštula je jedan od malobrojnih autohtonih istarskih slastica kojima su stanovnici Pule i u prošlim stoljećima mogli zasladiti nepce.
Na radionici u Središnjoj knjižnici Istarska slastica za K.u.K. časnike Dragica Lukin pokazat će kako pripremiti ovu tradicionalnu slasticu, koja bi se mogla naći na bilo kojoj carskoj i kraljevskoj trpezi.
U večer će nas uvesti i predstaviti Dragicu Lukin dr.sc. Alida Perkov.