Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

O pulskim povijesnim i kulturnim znamenitostima uz dan Dan grada

Dan grada Pule - 5. svibnja - obilježit ćemo nizom programa za djecu na Odjelu za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici, u Dječjoj knjižnici te Čitaonici kluba umirovljenika.

Na Odjelu za djecu i mlade 28. travnja 2023. postavljena je izložba dječjih radova nastalih tijekom realizacije zavičajnog projekta koji je u Dječjem vrtiću "Mali svijet" Pula proveden tijekom pedagoške godine 2022./2023. Izložba Čitam, slušam, gledam... volim Pulu može se razgledati do 8. svibnja u radno vrijeme Središnje knjižnice.

Učenici produženog boravka 1. - 4. razreda OŠ Tone Peruška Pula izložbom Kako vidimo Pulu u izlozima Čitaonice kluba umirovljenika Pula od 2. do 20. svibnja predstavljaju Pulu kakvom je oni vide, koje su dijelove grada, institucije i ustanove posjetili te u kojim su gradskim manifestacijama i programima sudjelovali u ovoj školskoj godini.

Teme redovnih radionica za djecu subotom ujutro 6. svibnja 2023. posvećene su upravo Puli i učenju zanimljivih detalja o njemu: na Čajanci s knjigom u Dječjoj knjižnici u 10 sati gostuju Piccoli terremoti uz priču o leptiru koji je istaržio Pulu, a u programu Subotom u knjižnici u 11 sati na Odjelu za djecu i mlade s Julijanom i Karolinom iz e-slikovnice Pulska (pri)povijest otkrit ćemo zanimljivosti iz povijesti Pule - konkretno rimskog i austrougarskog razdoblja.

O našem gradu napisano je mnogo knjiga, tekszova, članaka, a jedan u niz je i Tragovima gladijatorskih borbi: Upoznajte grad-muzej Pulu. Riječ je o projektu koji je pokrenuo DaiBau International d.o.o., a kojim se želi podržati gradove i općine u promociji lokalnih arhitektonskih znamenitosti, objavljivanjem u e-časopisu. Tekstom i fotografijama članak dočarava povijesne znamenitosti Pule pa su u njemu svoje zasluženo mjesto našli Amfiteatar, Zlatna vrata, Malo rimsko kazalište pa sve do fortifikacijskog sustava i Povijesnog i pomorskog muzeja Istre. Tekst o pulskim znamenitostima dostupan je na sljedećoj poveznici.

PODIJELI: