Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Međunarodni dan dječje knjige na Odjelu za djecu i mlade i u Dječjoj knjižnici

Međunarodni dan dječje knjige svake se godine obilježava se 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena -  autora nekih od najpoznatijih svjetskih bajki, da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula ljubav prema čitanju od najranije dobi.

Programi kojima će Knjižnica obilježiti taj važan datum bit će održani na Odjelu za djecu i mlade (Kandlerova 39) i u Dječjoj knjižnici (Smareglina 2) u petak, 31. ožujka i u subotu, 1. travnja.

Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice ugostit će dvije hrvatske književnice za djecu. U petak, 31. ožujka u 11 sati učenici drugih razreda osnovne škole imat će priliku susretsti se sa Sanjom Pilić, jednom od najplodnijih i načitanijih autorica za djecu i mlade, dobitnicom mnogih nagrada za svoj književni rad. U subotu, 1. travnja, također u 11 sati, Tatjana Pokrajac-Papucci u sklopu redovnog programa Subotom u knjižnici predstaviti svoju novu slikovnicu KREketava bajka.

U Dječjoj knjižnici u subotu, 1. travnja bit će održana edukativno-kreativna radionica na temu Andersenove bajke Tratinčica u suradnji s Likovnom radionicom Artić. Program je dio projekta „Čitajmo i stvarajmo zajedno“, čiji je partner i Gradska knjižnica i čitaonica Pula, a voditeljica kreativnog dijela bit će prof. Sanja Simeunović-Bajec.

Više informacija o pojedinim programima možete pronaći u kalendaru događanja.

PODIJELI: