Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Javni poziv za dobrovoljni rad u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula na saniranju štete na knjižničnoj građi

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva sve punoljetne zainteresirane građane da se uključe u dobrovoljnu akciju saniranja oštećene knjižnične građe nastale uslijed nedavnog požara koji je zahvatio prostor Središnje knjižnice i koja je do daljnjeg zatvorena za korisnike. S obzirom na veliki broj oštećenih knjiga u fondu, svaka pomoć naših sugrađana jako nam je dragocjena da bismo Središnju knjižnicu što prije vratili u prvobitno stanje i otvorili za korisnike.
Rad će se u najvećoj mjeri sastojati od čišćenja knjiga usisavačem, specijalnim gumicama i četkama, brisanje etilnim alkoholom, mekim krpama i drugim specijaliziranim sredstvima, a uključuje i fizički rad prenošenja i prevoženja knjiga unutar prostora knjižnice.
Jedan od uvjeta za sudjelovanje u akciji čišćenja je obvezno nošenje zaštitnih maski i rukavica tijekom rada te prema potrebi  i druge zaštitne opreme (naočale, pregače…), u skladu s uputama ovlaštene službe za zaštitu na radu. Zaštitna sredstva za dobrovoljce osigurat će knjižnica zahvaljujući donacijama koje su nam do sada darovali Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ-a, Istarske ljekarne i  Ljekarna Irena Grahovac.  
Svi zainteresirani građani proći će kratku edukaciju o postupku čišćenja, a termini/sati sudjelovanja formirat će se na tjednoj bazi u dogovoru s koordinatorima iz knjižnice.  Prema trenutnoj procjeni saniranje knjižnične građe trajat će tijekom srpnja i kolovoza pa molimo da sudjelovanje planirate u tom razdoblju.
Molimo sve zainteresirane osobe da se jave na e-poštu info@gkc-pula.hr ili na telefonski broj 052 300 402 radnim danom od 8 do 15 sati, radi dogovora o terminu dobrovoljnog rada. U prijavi koju šaljete e-poštom molimo navesti ime i prezime, dob, kontakt te okvirni termin i broj radnih sati koje biste mogli odvojiti za sudjelovanje u ovoj zajedničkoj akciji.
Unaprijed se zahvaljujemo svim građanima i kolegama na solidarnosti, vremenu i trudu koje će pokloniti svojoj lokalnoj zajednici da bismo što prije prebrodili ovu kriznu situaciju i omogućili što skorije otvaranje Središnje knjižnice, središnjega gradskog mjesta znanja i kulture, informiranja i čitanja, edukacije, druženja i osobnog razvoja.     

PODIJELI: