Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli

Čitaonica kluba umirovljenika Pula otvara se za rad s korisnicima

Nakon dvogodišnje stanke, Čitaonica kluba umirovljenika Pula ponovno započinje s radom u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine.

S obzirom na to da su još uvijek na snazi, rad Čitaonice bit će prilagođen važećim epidemiološkim mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporukama Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za rad hrvatskih knjižnica u uvjetima pandemije bolesti COVID-19. Na temelju njih, izrađene su Smjernice za rad Čitaonice kluba umirovljenika Pula u uvjetima epidemije COVID-19 koje je odobrio i Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Sukladno Smjernicama, broj osoba u prostoru Čitaonice bit će ograničen te je dozvoljen istovremeni boravak 23 korisnika. Radi sprečavanja širenja infekcije, u radu Čitaonice potrebno je osigurati pridržavanje najviših higijenskih standarda, držanje propisanog razmaka i uporaba zaštitnih maski za lice.

Radno vrijeme Čitaonice je od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati.

U prostoru Čitaonice korisnicima će biti dostupan dnevni i tjedni tisak na hrvatskom i talijanskom jeziku te časopisi i magazini tematski orijentirani k popularnim temama, od zdravlja, vrtlarstva, hobistike pa do časopisa koji pomažu u najrazličitijim životnim situacijama. Novost je da će članovi Čitaonice uz periodičke publikacije moći posuđivati knjige iz novooformljene zbirke koja okuplja građu iz područja publicistike (medicina, tehnika, prehrana, recepti, popularna psihologija, povijest, zavičajne teme i dr.).   

U Čitaonici je dostupno i korištenje elektroničke opreme, uz fotokopirni uređaj mogu se koristiti i dva računala za rad u osnovnim programima Microsoft Office paketa i za pristup internetu. U prostoru će biti dostupan i bežični signal za besplatno spajanje na internet što će građanima omogućiti spajanje na vlastite mobilne ili druge uređaje.
Potrebno je naglasiti da radi poštivanja epidemioloških mjera, u Čitaonici trenutno neće biti moguće igranje društvenih igara (šah, karte i dr.), ali se nadamo povratku i ove aktivnosti u skoroj budućnosti.

Prilozi

PODIJELI: