Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Odrasli

Budi recenzent

Pripremamo još jedan specijalan katalog preporuka za čitanje, i to za Noć knjige.

U Mjesecu hrvatske knjige 2021. istarski književnici preporučili su knjige hrvatskih književnika, a ovom prilikom pozivamo članove Knjižnice i strastvene čitatelje da se uključe u akciju i pošalju nam kratku recenziju književnog djela koje im je proširilo horizonte te ih navelo na promišljanje i djelovanje u smjeru slobode življenja, identiteta, govora, vjere... To su knjige koje su nas bolje upoznale s nama samima ili ukazale na neku problematiku iz okoline koje nismo bili svjesni.

Kako se uključiti?

Uz naslov knjige i ime autora potrebno je napisati kratko obrazloženje zašto knjigu preporučujete: izdvojite što smatrate vrijednim, je li vas privukao stil pisanja, likovi ili fabula itd. Tekst o svakom djelu ne bi smio sadržavati više od tri rečenice. Svatko tko se uključi u akciju može preporučiti najviše tri naslova.

Svoje sažete recenzije možete poslati elektroničkom poštom na beletristika@gkc-pula.hr, a one na papiru (napisane kemijskom olovkom ili na računalu) predati osobno knjižničarkama na Odjelu beletristike.

Rok za predaju radova je 5. travnja 2022.

Sve preporuke s vašim punim imenom i prezimenom u potpisu, obrazloženjima koja sadrže konkretne razloge i mogu biti motivacija za čitanje bit će objavljeni u tiskanom katalogu preporuka za Noć knjige 23. travnja 2022.

Nije li najveća nagrada pročitati svoj tekst u objavljenom katalogu, a pritom dobiti i niz ideja za daljnje književno istraživanje?

PODIJELI: